Konaci Zaovljanska jezera, koje sam nedavno posetila, idealano su mesto za odmor tokom cele godine. Posebno će se dopasti svima koji žele da ubiju više muva jednim udarcem. Volite dobar pogled? Predivnu prirodu? Čist vazduh? Kombinaciju jezero i planina? Na pravom ste mestu. Konaci Zaovljanska jezera imaju sve što vam je potrebno za pravi pravcati odmor na planini.

 

O SMEŠTAJU

Konaci Zaovljanska jezera smešteni su na Tari, na oko 500m od jezera Zaovine i nešto manje od 2km uzbrdo od brane Lazići. Konaci se nalaze na brdašcetu koje ima najlepši pogled na jezero. Pre svega smeštaj se nalazi na samo 40m od asfaltnog puta i poseduje svoj parking. Osim toga ima ogromno dvorište, 2 kuće, jedan letnjikovac i još jednu zajedničku prostoriju. Kuće su tipa starih tarskih kuća, i rađene su samo od prirodnih materijala – drvo i kamen, što je fenomenalno za pravi planinski ugođaj.

 

 

Ove dve kuće poseduju ukupno 8 apartmana, dakle svaka po 4, od čega su 2 apartmani, a 2 studio apartmani. Studio apartmani se nalaze u prizemlju kuće i poseduju dnevni boravak gde se spava sa sjajno opremljenom kuhinjicom, kupatilom i terasom ispred. Apartmani nalaze se na spratu i poseduju dnevni boravak sa kuhinjom, kupatilo, spavaću sobu i balkon.

Ukupno 4 od 8 apartmana pogled na jezero iz samog apartmana, medjutim ja vam moram reći da uopste nije bitno u kom ste apartmanu odseli, svi su fenomenalni nema mnogo razlike, a isti pogled imate kada izadjete u dvorište. Svi apartmani imaju centralno grejanje, tako da bez brige, možete ovde doći da uživate i u zimskim čarolijama.

 

 

Kao što sam već pomenula osim kuća tu su i letnjikovac gde možete praviti roštilj, sač, kotlić, posebno ako je napolju hladnije. Takođe tu je i prostorija koja poseduje stoni tenis, pa se možete i tako zabaviti. U dvorištu su postavljene i baštenske stolice i stolovi, maltene pored svake kuće kako bi svi mogli uživati i u dvorištu.

 

 

IZLETI

Jedna fenomenalna opcija koju smeštaj nudi je obilazak Tare džipom, off road, odnosno Tara na malo drugačiji način. Moguće je organizovati  ture po čitavoj Tari, vidikovci Sjenič, Bilješka stena, Banjska stena, Dikava, Janjač, Mokra Gora i drugo… Ture su od 25 do 40e po osobi u zavisnosti od dužine ture. Vozilo prima do 8 osoba. Kontakt telefoni za izlete su 0648969799 i 0695010815.

 

 

KONACI ZAOVLJANSKA JEZERA – KAKO STIĆI

Ukoliko dolazite bez kola, budite onda i bez brige možete ići autobusom do Mitrovca ili Bajine Bašte, a posle taksijem. Cena taksija je oko 60 rsd po kilometru, i to važi za celu Taru. Ukoliko dolazite kolima zavisi odakle stižete, ali najbolje je ići preko Mitrovca iz kog god pravca da ste pošli. Smernica vam je jezero Zaovine i brana Lazići, nema šanse da promašite plus konaci su ucrtani na google mapama.

 

 

KONACI ZAOVLJANSKA JEZERA – KAKO REZERVISATI

Najbolje ako imate booking nalog, međutim možete ih kontaktirati i preko instagrama. Naravno tu su i dobri stari mailovi i pozivi telefonom, kao i sajtovi za smeštaje. Apartmani su 35 do 50 eura u zavisnosti od sezone i dužine boravka može biti malo niža ili viša. Kontakt telefon je 0695010815.

 

Predivno dvorište i zajedničke prostorije

 

SAVETI

-Obavezno nešto od hrane i namirnica jer je najbliža prodavnica na Mitrovcu. Što se hrane i pića tiče preporučujem restoran Tarsko jezero gde je usluga odlična.

-Iidite na makar jedan izlet džipom, zaista je mnogo drugačije nego kolima i regularnim putevima, plus vidite nešto čemu drugi ne mogu da priđu 

-Popnite se pred zalazak na prelepo brdo Jabučica koje se nalazi na 20min lagane šetnje od smeštaja, a nudi fenomenalan pogled na jezero

 

UTISCI

Konaci zaovljanska jezera namešteni su baš onako kako biste zamislili planinske kolibe. Predviđeni su uglavnom za osobe ili porodicu sa decom. Sjajno su opremljeni, tako da vam apsolutno ništa neće faliti. Zaboravili ste fen, peškir, nema brige, Nikolina je razmišljala o svemu. Lični utisak – naspavala sam se, ndisala vazduha, nauživala prirode i predivnh pogleda.