VILLA UVAC, poznatija kao Hotel Uvac, zaista ima taj čuveni pogled od milion dolara kao što kažu. To je prvo što ugledate kada stignete i svako jutro kad se probudite. Osim naravno fenomenalne prirode, uživanja na jezeru, posmatranja beloglavih supova, to je ono zbog čega vam se na kraju dana neće ići kući. To su samo neke od stvari zbog koje ćete sigurno ponovo posetiti Villu Uvac.

 

 

VILLA UVAC – O SMEŠTAJU

Villa Uvac smeštena je u Šipoviku, na 18km Nove Varoši i samo 350 metara od Uvačkog jezera. Sve to potpada pod netaknutu prirodu predivne planine Zlatar, a deo je i specijalnog rezervata prirode Uvac. Ono što je najinteresantnije je da se vila nalazi na nekadašnjem trgovačkom putu između Dubrovnika i Carigrada. To je kuća na 3 sprata koja poseduje 12 soba. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sa privatnim ili zajedničkim kupatilom, odvojenim ili francuskim krevetima, pogledom na jezero ili prirodu. U ponudi ima svega, na vama je samo da izaberete. 

 

Osim ovoga, kuća poseduje i ogromnu zajedničku terasu, dvorište sa ljuljaškama i ležaljkama, dečije igralište, klupe za sedenje. Potpuno je osposobljena za decu i ljubimce. U prizemlju su i zajednička kuhinja, dnevni boravak i ostava za prtljag. Potreban pribor za ravljenje roštilja je takođe dostupan. Ukoliko je hladno bez brige jer se cela kuća greje, a napolju možete naložiti vatricu i uživati u zvezdama, koje nećete imati prilike da vidite baš bilo gde, posebno ne u tom broju.

 

VILLA UVAC – KAKO STIĆI

Zaputite se ka Novoj Varoši, i dalje samo pratite smernice ka Šipoviku i Villi Uvac. Table su zaista postavljene svuda bukvalno do kraja do same kuće. Takođe sve je označeno i na google mapama. Ukoliko ne idete kolima već autobusom, iz Nove Varoši uzmite taxi, svi voze do vile, cena se razlikuje od taksija do taksija, ali uglavnom bi trebalo da je vožnja oko 700 dinara.

 

 

VILLA UVAC – KAKO REZERVISATI

Najbolje je da rezervišete preko booking-a, a možete ih kontaktirati i preko instagrama ili facebook-a. Najbolje posetite njihov sajt na kome ćete videti sve informacije i cene. 

 

SAVETI

-Ponesite hranu, ili je kupite u Novoj Varoši, obzirom da na jezeru nema prodavnice.

-Postoji mogućnost poručivanja hrane na licu mesta, to se raspitajte kad stignete u smeštaj i dogovorite sa domaćinima bar dan unapred

-Možete organizovati vožnje čamcima ili katamaranom od mesta Žvale koje se nalazi na 5 minuta hoda od smeštaja

-Postoji mogućnost vožnje džipovima do vidikovaca Molitva, Veliki vrh i Ravni krš 

-Samo 700-800 metara iznad vile nalazi se fantastičan, a malo poznat vidikovac po imenu Vaganjica, pa ne propustite ovu lepotu

-Beloglave supove možete videti svako jutro kako preleću iznad vile, obično izmedju 9 i 11 sati ujutru. Takođe ćete ih sigurno videti prilikom krstarenja i izleta do vidikovaca

 

UTISCI

Kuća se nalazi na savršenom mestu, a sam pogled na jezero i priroda koja je okružuje daju joj posebnu draž. Sve je fenomenalno opremljeno i neće vam nikad ništa zafaliti, a i ako zafali, obratite se fantastičnim domaćinima koji će vam uvek izaći u susret. Uživajte u prvoj jutarnjoj kafi i pogledu na jezero sa terase, iz ležaljke, sa ljuljaške, prošetajte do jezera i do vidikovca, upijajte svaki delić te netaknute fantastične prirode, i odmarajte. Mir koji ćete ovde imati je nešto neprocenjivo, plus sve drugo što sam pomenula podstaći će vas da se stalno vraćate u villu Uvac.

 

Za više informacija o destinaciji, predlozima za izlete i informacijama kako stići do svih znamenitosti rezervata, pogledajte tekst o Uvcu.