Apartman Denčić, čiji sam gost nedavno bila, nekada je bila porodična vikendica na Zavojskom jezeru. Već duži period njena namena više nije samo za familiju, ali ona ipak jeste zadržala toplinu porodične vikendice. To je zasluga divne porodice Denčić koji su nas prelepo ugostili tako da smo se osećali kao kod kuće.

 

O SMEŠTAJU

Apartman Denčić je smešten na 17km od Pirota, na obali Zavojskog jezera, na Staroj planini. Da, to je ta savršena kombinacija jezero i planina, san snova. Već 10 godina porodica Denčić se bavi seoskim turizmom i vredno prima goste od maja do oktobra svake godine. Neki prenoće, a neki svrate samo na kafu i kratak predah, ali se svi uvek vraćaju. Gosti koji noće u smeštaju mogu uživati i u čarima mama Gagine fenomenalne kuhinje, a svi ostali dobrodošli su na piće.

 

Zavojsko jezero

Na samo 50ak metara od samog jezera, okružen borovom šumom apartman nudi prenoćište u 2 dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom koje primaju do 3 osobe i izlaze na glavnu terasu sa pogledom. Svaka soba ima svoj kutak za uživanje na terai. Preporuka za ove sobe je recimo par sa ili bez dece. U obe sobe imate frižider, tv, francuski ležaj i krevet. Osim toga, dostupne su i 2 dvokrevetne sobe u kući sa zajedničkim kupatilom, u kojima staje po 4 osobe, a idealne su za porodicu ili veću grupu ljudi koja putuje zajedno. Terase u tim sobama su velike i sa još lepšim pogledom na jezero.

 

Osim toga, postoji i deo za dnevni odmor sa klupama i stolovima pa svi koji svraćaju u toku dana mogu uživati u okolišu i pogledu na jezero. Ono što moram da istaknem je fantastična dekoracija na kojoj je porodica s ljubavlju radila, koja čini da prostor izgleda još lepše i autentičnije. Takođe imaju svoj splav i pedaline, a osim toga u planu im je još mnogo lepih projekata koji će upotpuniti ceo doživljaj u njihovom smeštaju i na destinaciji.

 

 

APARTMAN DENČIĆ – KAKO STIĆI

Ukoliko dolazite kolima najbolje da se zaputite prema Pirotu, i odatle ka brani. Apartman se nalazi na samo 1km od brane, videćete na proširenju puta znak za sobe i tu ćete se peške spustiti oko 70 metara.  Ukoliko niste kolima, najbolje je doći autobusom do Pirota, a posle taxiji vas vode na sve destinacije. 17-18km je oko 700-800  dinara.

 

KAKO REZERVISATI 

Najbolje je da ih pozovete ili kontaktirate preko instagrama, facebook-a, a moguće je videti ponudu i na nekim od sajtova za smeštaje. Cene su izuzetno pristupačne za svačiji džep. Kontakt telefon je 0654457813.

 

 

SAVETI

-Ukoliko ste došli samo na vikend uživajte u jezeru. Možete prošetati do Pirota i posetiti vidikovac Kozji kamen. Ukoliko ste duže tu i imate kola, bez problema možete obići celu Staru planinu.

-Moj savet ukoliko ne idete na izlete okolo prošetajte do brane i popnite se na vidikovac Smilovica

-Na jezeru ne postoji prodavnica tako da sve što vam je potrebno uzmite u Pirotu

-Moguće je uplatiti i hranu u apartmanima, samo se za to raspitajte i dogovorite unapred

 

 

APARTMAN DENČIĆ – UTISCI

Mesto je idealno za sve koji vole netaknutu prirodu, fenomenalne poglede, mir, tišinu, ali i čašicu dobrog razgovora sa domaćinima, koji su zaista uvek na usluzi za sva pitanja i potrebe. Ovo mesto je pravi raj za sve koji žele da zaista uživaju i odmaraju. Ukoliko planirate sledeće leto da posetite jezero Zavoj, rezervišite svoj odmor na vreme. Preporučujem boravak makar 3 noći za potpuni ugođaj, a posle više dana provedenih tamo ćete se osećati kao novi.