Jeftine avio karte, mit ili stvarnost? Može biti vaša stvarnost ukoliko se pridržavate nekoliko saveta i trikov. Kako doći do jeftinih avio karata i putovanja iz snova saznaćete ako nastavite da čitate.

JAFTINE AVIO KARTE – SAVETI

Pretraživanje letova u tajnosti 

Pretraživanje letova u tajnosti podrazumeva da otvorite nevidljivu karticu u pretraživaču (Incognito tab). Pretraživači i sajtovi sakupljaju i čuvaju podatke radi analitike. Algoritmi koji rade u pozadini su podešeni tako da što više ili manje ljudi pretražuje određenu destinaciju na specifične datume, cena karte će se menjati. Nevidljiva kartica omogućava skrivanje određenih podataka, pa može da se desi da prikazuje drugačije rezultate.

Jeftine avio karte : „Error fare“

Ovo su karte čija je cena greška u sistemu. Dešava se da sistem ne ažurira cene karata, a dok se desi da to neko primeti i cene skoče iskoristite brze prste i ulovite tu priliku.

Pretraživanje letova van sezone

Jasno kao dan, u sezoni su letovi mnogo skuplji nego van sezone. Letnje destinacije su jeftinije zimi, zimske leti i slično. U zavisnosti od destinacije pratite kada je pravo vreme za posetu. Ukoliko ste u mogućnosti gledajte kada nije vreme za odlazak na destinaciju i videćete da su karte znatno jeftinije. Ukoliko vam nije problem da li je negde hladno, pada kiša ili sneg, onda vam neće smetati što ste tu destinaciju posetili van sezone. A vreme je promenljivo pa vas možda i ogreje sunce.

Budite fleksibilni sa datumima i destinacijama

Ukoliko ste u mogućnosti najbolje bi bilo da budete fleksibilni sa datumima i destinacijama na koje putujete. To je jos jedan dobar način da uhvatite jeftine letove. U tom slucaju potražite akcije na sajtovima avio kompanija ili  najjeftinije letove. Postavite neke datume, pa uđite u kalendar letova i potražite okolne datume i videćete kada su karte najjeftinije.

Jeftine avio karte: Presedanje ili direktan let

Direktni letovi su normalno uglavnom jeftinija opcija, međutim uzmite u obzir i letove iz drugih gradova. Možda vam nije baš prva želja da presedate, ali može da se desi da je baš to put do jeftine karte. Takođe, može da se desi da su letovi iz drugih gradova na akciji, ili je jednostavno iz tog grada vaša željena destinacija jeftinija nego da letite iz svog grada. Budite spremni da gledate sve moguće opcije, pa čak i duže čekanje u tranzitu kako biste jeftino stigli na odredište.

Jeftine avio karte: „Open Jaw“ letovi

Ovi letovi su jako dobri ukoliko želite da posetite više destinacija. Radi se o tome da stižete na jednu destinaciju, a vraćate se nazad sa druge. To je moj omiljeni način putovanja, a za više informacija o tome pročitajte tekst „Kako posetiti više gradova za nekoliko dana“.

Planirajte mesecima unapred ili čekajte poslednji trenutak

Možda ćete pomisliti „Kakav je ovo savet, ne znam gde ću biti sutra“. Međutim, kao što znate ko prvi karti njemu je najjeftinija. Sigurno ste čuli za first minute ponude kako u agencijama, tako i preko avio kompanija. Isto važi i za last minute, ukoliko let nije popunjen do nekih 2 nedelje pred put cene bi mogle biti niže, ali i više. Zato sigurnije su vam je first minute nego last minute ponude.

Kupujte vikendom, za praznike, noću

Kada je najveća verovatnoća da kupite jeftinu kartu? Kad je niko drugi ne traži. Vikendom, noću i za praznike logično svi se zabavljaju ili spavaju, i nikome ne pada na pamet da traži karte. Iznenadili biste se šta možete da nađete, recimo, noću na Božić ili Novu Godinu.

Jeftine avio karte low cost kompanija

I sami znate da low cost kompanije imaju opcije za jeftine avio karte posebno ako putujete bez prtljaga. I ovde važi isto pravilo kao i za regularne avio kompanije, redovno pratite datume, destinacije i akcije. Što više pratite to je veća verovatnoća da ćete naleteti na nešto jeftino.

JEFTINE AVIO KARTE – Sajtovi

Različiti sajtovi odnosno posrednici daće različite opcije za cene karata. Evo predloga sajtova na kojima možete pretraživati letove svih avio kompanija.

  1. Azair
  2. Skyscanner
  3. Kiwi
  4. Momondo
  5. Kayak
  6. Expedia
  7. CheapOAir
  8. Google flights

Osim ovoga naravno možete proveriti i pojedinačne sajtove avio kompanija, hotela itd.

Osim toga naravno pogledajte i pojedinacne sajtove avio kompanija. Za više saveta o putovanjima posetite ovaj link i naći ćete nekoliko različitih tekstova koji će vam pomoći u planiranju i organizaciji putovanja.