Najlepša mesta za fotografisanje u Beogradu, pa koja li su to najlepša, pitate se? Na pravom ste mestu. Ovaj blog je zapravo nastao kada sam shvatila da imam mnogo dobrih slika raznihh mesta i da veoma volim to da radim, ali ujedno i da putujem i da imam šta da ispričam o mestima koje sam posetila. Međutim i kada ne putujem, obožavam da fotografišem arhitekturu i predele mog rodnog Beograda, pa povedena prethodnim tekstom želim da vam predstavim, po mom mišljenju, najlepše lokacije za fotografisanje u Beogradu

 

Knez Mihailova i Ruski car – najlepša mesta za fotografisanje u Beogradu

  • Glavna šetačka ulica Beograda koja je dobila ime po Knezu Mihailu Obrenoviću. U ovoj ulici se nalazi mnogo spomenika kulture. Jedan od takvih je zgrada Ruski car u Knez Mihailovoj. Kadar je fantastičan, posebno kada rade obe fontane i kada se zraci sunca probijaju kroz vodu i okolno drveće.

 

 

 

Trg republike

  • Glavni trg i omiljeno mesto sastajanja svim Beograđanima, a verujem i turistima. Mesto poznato kao Kod sata ili Kod konja, misleći na spomenik Knezu Mihailu Obrenoviću. Tu su takođe i Narodni muzej i Narodno pozorište.

 

 

Kalemegdan – najlepša mesta za fotografisanje u Beogradu

  • Prelep park sa tvđavom, kao i najveći park u Beogradu. Zatim, mesto koje je najčešće posećeno, obzirom da svaki dan tuda prođe 5000 ljudi. Ujedno i lokacija odakle je savršen pogled na spomenik Pobednik, ušće reka i zalazak sunca. Na Kalemegdanu postoji i mnogo kapija kroz koje su najlepši pogledi na reku.

 

 

 

 

Gardoš i Zemunski kej

  • Baš na ovom platou na Gardošu je prvo nastao Taurunum, današnji Zemun. Tu se nalazi Milenijumska kula, poznatija i kao Gardoš kula. Odavde je predivan pogled na Beograd.

 

 

 

 

 

Kej Oslobođenja – najlepša mesta za fotografisanje u Beogradu

  • prostire se od Ušća do Zemuna. Odličan je za opuštanje i šetnju pored reke. Takođe, ima najzanosniji pogled na Stari grad i Kalemegdan. Pored toga, tu je i dosta splavova i klubova gde možete uživati. Mi ga delimo na 3 dela, prvi kod Ušća, drugi Novobeogradski i Treći Zemunski. A zapravo je to sve Kej Oslobođenja.

 

 

 

 

Ada Ciganlija – najlepša mesta za fotografisanje u Beogradu

  • poznatija i kao beogradsko more, najlepša je kada je zalazak sunca. Meni omiljeni deo je na početku gde je gejzir i nedavno je postavljen znak Belgrade. Šetnja pored jezera, opuštanje u kafiću, vožnja bicikla ili rolera, ovde možete naći sve.
  • Odmah do Ade Ciganlije nalazi se i mala, ali divna Ada Safari.

 

    

 

Botanička bašta Jevremovac –najlepša mesta za fotografisanje u Beogradu

  • Prava oaza u centru dzungle automobila, buke vrućine i smoga. Ime dobila tako što je kralj Milan Obrenović gradu dao zemlju, koje mu je u nasledstvo ostavio deda Jevrem. Divna je u svako doba godine, ali specijalno kada je u gradu 30+ stepeni. Ovo je sjajno mesto za beg od svakodnevnice.  Najlepši za fotografisanje su Japanski vrt i glavni staklenik.

 

 

Hram Svetog Save – najlepša mesta za fotografisanje u Beogradu

  • Vračar plato, značajan u istoriji jer se baš na tom mestu odigrala čuvena Seča knezova. Takođe na ovom platou se danas nalazi najveći pravoslavni hram u Srbiji i na Balkanu.
  • Nešto niže je i Trg Slavija koji je nedavno dobio fantastičnu fontanu i šetački deo.

 

 

Trg Terazije –  najlepša mesta za fotografisanje u Beogradu

  • Na trgu Terazije se nalaze i hotel Moskva i Terazijska česma omiljeno mesto skupljača sličica. Ispod njega se nalazi i park Terazijska Terasa. Pored je upravo Palata Albanija, je ono što odvaja Terazije i Knez Mihailovu. Takođe pogled od Terazija ka Slaviji je zaista poseban jer gleda na hram. Šetnja kroz celu ulicu Kralja Milana do fontane je preporučljiva za dobre kadrove.

 

 

 

Trg Nikole Pašića 

  • trg se do 1992. godine zvao Trg Marksa i Engelsa, a potom poneo ime prvog Ministra Srbije Nikole Pašića. U blizini su i istorijski muzej, Narodna skupština i skupština grada Beograda.
  • Nedaleko odatle se nalaze i Pionirski park i Andrićev venac koji su isto fantastični za fotografije.

 

 

Kosančićev venac

  • mesto na kome se nalaze neke od najznačajnijih istorijskih i kulturnih zdanja. Najpoznatija su Saborna crkva, Konak Kneginje Ljubice, ostaci Narodne biblioteke uništene u ratu. Takođe, možete uživati u pogledu na reku iz nekog od kafića.

 

 

Genex kula

  • poznatija i kao južna kapija grada, nalazi se na Novom Beogradu. Uglavnom, meni je jedno od omiljenih mesta i uvek inspiracija za fotkanje.

Topčiderski park – najlepša mesta za fotografisanje u Beogradu

•Najlepši je u jesen kada su boje najveselije, a sa jezercetom i mostićem postaje prava mala bajka

 

 

Tašmajdanski park

  • U svako doba godine je prekrasan za fotografisanje. Na samom ulazu se nalazi i crkva Svetog Marka koja dodatno ulepšava svaki pogled
CRKVA SVETOG MARKA, BEOGRAD
CRKVA SVETOG MARKA, BEOGRAD

 

Nadam se će ovo i vama biti najlepša mesta za fotografisanje u Beogradu. Ukoliko biste želeli da vidite još mojih fotografija, pogledajte Razglednice. Više fotografija možete naći ii na mrežama do kojih možete doći sa linkova na dnu i vrhu svake strane.

Za bolje snalaženje u gradu, obavezno pročitajte i ostale tekstove o Beogradu.

A za više fotografija posetite moju instagram stranicu – dzoligrafijaputomanija.

Srećno fotkanje!!!